• Kata Rina Bencek

OPCIJE. Krantena. FILTRI.

Updated: Apr 29

OPCIJE.

Zdaj vladajo generacije “opcij”, instant užitkov in hitrih odločitev. Danes tako, jutri drugače, vse za tisti hitri fix užitka, ki na doglo rok kdo ve kaj prinese, ampak s tem se bomo ukvarjali kasneje - a ne? Zakaj bi se zdej, če grem lahko na Instagram se zamotim, skrolam, objavim sexy sliko, quote in imam "vse naštudira v tem življenju" (se prepričujem), vsaj za tisti trenutek, ali pa - no - vsaj za opazovalce, kar največ šteje in kar od enkrat je spet vse najlepšem redu. Potem pride noč, ne morem spati. Vse misli, vse skupaj me tesni. Kaj je sploh namen mojega obstoja, zakaj sem sploh na tem svetu, mi misli begajo.  Anksioznost. Vzamem CBD kapljice, katere sem videla, da so zadnji hit na spletu .Malček se pomirim. Spet skrolam. Gledam. Se primerjam. Sovražim sebe. Sovražim druge. Zaspim.

Zakaj to pišem?


FILTRI.

Ker je karantena in imam čas? Tud zato. Predvsem zato, ker čutim to potrebo deliti z vami to izkrivljeno sliko socialnih omrežji. Ker iz prve roke lahko povem, da je resnica prikrojena. Pa čeprav že tisočkrat povedano bom povedala še enkrat. Smo množica filtrov. Pa ne samo barvnih, ampak tudi vseh ostalih. Filtriramo tja v nedogled. Popolna kuhinja, popolno popspravljena omara, popoln partner, popolno telo, meditiram, popln zajtrk, popolna služba (“ej ful sm busy, sam položnica za Telekom bo pa mal počakala” ker je denarnica prazna)… filtr - filtr - filtr- filtr in še enkrat filtr. Udih. Izdih. Preden preveč zaidem.


KARANTENA.


Karantena je sigurno čas, ko smo se bili prisiljeni ustaviti. Ustvaiti in razmisliti. Čas, ko si hočeš, nočeš, vzameš čas zase. Narediš neko retrospektivo samega sebe. Si “prisiljen” preživeti čas s svojo družino, mogoče odtujenim partnerjem, se soočiti z vprašanjem, “kaj če ostanem brez službe”, kateri so moji hobiji, kaj me veseli v življenju… ker imamo kar od enkrat preveč časa in ne moremo zbežati, predvsem od sebe. Karantena nas je na nek način vrnila nazaj. Nazaj v neke druge čase, katere naše generacije težko razumejo. Čas, ko najbolj štejejo pristni odnosi, odnos, predvsem ta, ki ga imamo sami seboj, ker je to na koncu vse kar nam je ostalo. In tega ne more noben filter “spedenat”. Mene je karantena vrnila k pisanju. Pa čeprav tokrat ne knjige. Pred vami je moj novo nastali blog. Tokrat v slovenščini. In prav je tako. Ker Slovenija je del mene in kjub večkratnim poskusom selitve v tujino, so me poti vedno vodile nazaj - domov. Do naslednjič XOXO Katarina Benček p.s. kaj je tebi prinesla karantena, kometiraj pod objavo :D

533 views
  • YouTube

©2020 by Katarina Bencek's BLOG. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now